Jadłospis - co pysznego przygotowaliśmy

Poniedziałek 20.05.2019

Śniadanie: 

Bułeczka  z masełkiem[ 5], Misiowym miodkiem pieczywo żytnie z masełkiem[2,5], ciepłe mleko [2,5]/herbata z czarnej porzeczki 

II Śniadanie: 

Jabłuszko i biszkopty

Obiad: 

Zupa kalafiorowa z marchewką[5] i koperkiem , kasza jęczmienna[5] z gulaszem drobiowym z warzywami [5], kompot z czarnych porzeczek

Podwieczorek: 

Bułeczka z masełkiem[2,5] i twarożkiem białym z wanilią [2]

   Wtorek 21.05.2019

Śniadanie: 

Pieczywo mieszane [chlebek żytni i bułeczka] z masełkiem[2,5], pasztecikiem drobiowym z soczewicą i warzywami[wyrób własny],ogóreczki ze szczypiorkiem, herbatka wieloowocowa

II Śniadanie: 

Gruszka i jabłuszko

Obiad: 

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną[5] , warzywami i zieloną pietruszką, ziemniaczki  z kotlecikiem mielonym [1,5] z surówką z białej kapusty i marchewki, kompot z wiśni

Podwieczorek: 

Drożdżówka  z owocami [1,2,5] / Sok jabłkowy

  

Środa22.05.2019

Śniadanie:

Pieczywo mieszane [graham i staropolski]  z masełkiem[2,5], szyneczką z kurczaka, rzodkiewką i ogóreczkiem kiszonym, herbatka miętowa   

II Śniadanie:

Pomarańcza i jabłuszko

Obiad:

Zupa barszcz czerwony  z ziemniaczkami i zieloną pietruszką[5], pyzy z mięsem okraszone delikatnie cebulką z surówką z marchewki i jabłuszka, kompot wieloowocowy

Podwieczorek:

Kisiel owocowy i bułeczka maślana[5]

 

Czwartek

23.05.2019

Śniadanie: 

Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi sante[2,5], pieczywo mieszane [chlebek graham i kukurydziany] z masełkiem[2,5] i pomidorkiem ze szczypiorkiem, herbatka z dzikiej róży

II Śniadanie: 

Jabłuszko i herbatniki

Obiad: 

Zupka szczawiowa z ziemniaczkami i jajkiem[1,5], leczo [kabaczek, cukinia, papryka, dynia piżmowa, marchewka i  kiełbaska /  ryż, kompot śliwkowo-rabarbarowy

Podwieczorek: 

Pieczywo mieszane z masełkiem  i konfiturą owocową

 

Piątek

24.05.2019

Śniadanie:

Pieczywo mieszane [żytni i bułeczka] z masłem[2,5] , pastą rybno –jajeczną z makreli wędzonej[1,3] ,  ogóreczki świeże ze szczypiorkiem, herbatka rumiankowa

II Śniadanie:

Kiwi i jabłuszko

Obiad: 

 Zupka selerowa z lanymi kluseczkami [4,5,1], makaron z sosem  pomidorowo- warzywnym z żółtym serkiem [2,5], kompot z czerwonych porzeczek

Podwieczorek:

Jogurt owocowy[2]/ bagietka[5] 

 

 ALERGENY ; 1 – JAJKA , 2 – MLEKO , 3 – RYBY , 4 – SELER , 5  - GLUTEN ,6 – SOJA

Powrót

 
 
realizacja: ARTEH Agencja InteraktywnaARTEH CMS