Jadłospis - co pysznego przygotowaliśmy

Poniedziałek 16.10.2017

I ŚNIADANIE 

Pieczywo mieszane z masłem [staropolski i graham] szyneczką drobiową i świeżym ogóreczkiem, inka na mleku i herbatka malinowa

II ŚNIADANIE

Jabłko i pałki kukurydziane

OBIAD 

Rosół z kaczki z  ryżem, marchewką i zieloną pietruszką, zapiekanka  makaronowa ze szpinakiem, śmietanką i żółtym serkiem zapiekana w piecu konwekcyjno-parowym, kompot owocowy

PODWIECZOREK

Ciacho drożdżowe z owocami i kruszonką / sok owocowy  

   Wtorek    17.10.2017

ŚNIADANIE 

Pieczywo mieszane z masłem, pastą rybną[makrela z pastą pomidorową i warzywami na parze ] rzodkiewka, napar z rumianku 

II ŚNIADANIE

Gruszka i jabłko

OBIAD

Zupka barszcz czerwony z ziemniaczkami i śmietanką, ryż z warzywami i pulpeciki z szynki wieprzowej w delikatnym sosie chrzanowym , kompot z  wisienek

PODWIECZOREK

Pieczywo mieszane z masełkiem  [staropolski i graham ] z żółtym serkiem / marchewka do schrupania

Środa 18.10.2017

I ŚNIADANIE

Zupka mleczna z wielozbożowymi  miodowymi płatkami śniadaniowymi, rogal z masłem i konfiturą z wiśni [wyrób własny], herbatka z dzikiej róży

II ŚNIADANIE

Jabłuszko i wafle ryżowe

OBIAD

Zupka pomidorowa z makaronem i zieloną pietruszką ,ziemniaczki z kotlecikiem z kurczaka panierowanym z surówką z czerwonej kapusty i jabłuszka, kompot z czerwonych porzeczek

PODWIECZOREK

Kisiel owocowy i biszkopciki

   

Czwartek

19.10.2017


I ŚNIADANIE 

Jajecznica na parze ze szczypiorkiem dla chętnych , bułeczka z masełkiem i  ogóreczkiem, herbatka miętowa 

 II ŚNIADANIE 

Pomarańcza i jabłuszko

OBIAD

Zupa fasolowa  z ziemniaczkami i kiełbaską, pampuchy na parze z sosem jogurtowo-owocowym, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK

Kanapki z masłem [chlebek staropolski] polędwicą

sopocką / marchewka do schrupania

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Piątek

20.10.2017

I ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane z masłem, pastą z kurczaka a la pasztecik [gotowane filety z kurczaka z warzywami] ogóreczki kiszone i czerwona papryka, herbatka owocowa

II ŚNIADANIE

Jabłko i marchewka

OBIAD

Zupa koperkowa z ryżem i marchewką, ziemniaczki z rybką panierowaną z surówką z białej kapusty, marchewki i koperku kompot z czarnych porzeczek

PODWIECZOREK

Pan banan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powrót

 
 
realizacja: ARTEH Agencja InteraktywnaARTEH CMS