Jadłospis - co pysznego przygotowaliśmy

Poniedziałek 11.11.2019

Dzień Wolny

 

   Wtorek 12.11.2019

Śniadanie: 

Chlebek staropolski z masełkiem[2,5]/,szyneczką  z kurczaka /ogóreczki konserwowe , herbatka żurawinowo - porzeczkowa

II Śniadanie: 

Jabłuszko i biszkopciki[5]

Obiad: 

Zupa pomidorowa z ryżem i zieloną pietruszką, makaron z sosem szpinakowo – serowym[5,2], kompot śliwkowo-wiśniowy

Podwieczorek: 

Chlebek staropolski z masłem[2,5] i żółtym serkiem/ marchewka do schrupania

Środa13.11.2019

Śniadanie:

Rogal z masłem[5,2] i konfiturą owocową[wyrób własny bez cukru], chlebek graham z masełkiem, kakao na mleku[2] i herbatka z dzikiej róży

II Śniadanie: 

Gruszka i ciasteczko[5]

Obiad:

 Zupa kapuśniaczek z ziemniaczkami i pomidorami[5], kasza jęczmienna[5] z pulpecikiem  mięsnym [5] w sosie własnym z surówką z marchewki i jabłuszka, kompot z czarnych porzeczek

Podwieczorek:

Pieczywko chrupkie i wafle ryżowe z powidłami śliwkowymi

 

Czwartek

14.11.2019

Śniadnie

Zupa mleczna z płatkami wielozbożowymi sante [2,5], bułeczka maślana i pieczywo żytnie z masłem [1,2,5], herbata owocowa

II Śniadanie

Pomarańcza i rurki do schrupania[5]

Obiad

Zupa rosół z makaronem[5] i marchewką, ziemniaczki / jajko w delikatnym sosie musztardowym, z parowanymi mini marchewkami, kompot  owocowy

Podwieczorek

Kolorowe kanapeczki z masłem[2,5], ogóreczkiem, rzodkiewką, papryką, sałatą i szczypiorkiem 

 

Piątek

15.11.2019

Śniadanie

Pieczywo mieszane [chlebek żytni i bułeczka] z masłem[2,5]/pasta jajeczna ze szczypiorkiem[3] /

ogóreczki świeże , herbatka wiśniowo-porzeczkowa 

II Śniadanie

Jabłuszko i chrupki kukurydziane

Obiad

Zupa koperkowa z ryżem i warzywami, ziemniaczki / kotlecik rybny z miruny [3,5] z surówką z kiszonej kapusty, marchewki i zielonej pietruszki, kompot z czerwonych porzeczek 

Podwieczorek

Serek homogenizowany [2]/ pałeczki kukurydziane

 ALERGENY ; 1 – JAJKA , 2 – MLEKO , 3 – RYBY , 4 – SELER , 5  - GLUTEN ,6 – SOJA

Powrót

 
 
realizacja: ARTEH Agencja InteraktywnaARTEH CMS