Jadłospis - co pysznego przygotowaliśmy

Poniedziałek 11.12.2017

I ŚNIADANIE 

Pieczywo mieszane z masłem [chlebek staropolski i graham] z szyneczką drobiową i świeżym ogóreczkiem, kakao na mleku i herbatka malinowa

II ŚNIADANIE

Jabłuszko i pałeczki kukurydziane

OBIAD 

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną, warzywami i zieloną pietruszką, ryż z kurczakiem w sosie potrawkowym z marchewką i groszkiem, kompot owocowy

PODWIECZOREK

Ciacho drożdżowe z owocami i kruszonką / sok owocowy

   Wtorek    12.12.2017

ŚNIADANIE 

Pieczywo mieszane[chlebek żytni i staropolski] z masłem, pastą rybną[makrela z pastą pomidorową i kolorowymi warzywami na parze ] rzodkiewka, napar z rumianku

II ŚNIADANIE

Gruszka i jabłuszko

OBIAD

Zupka barszcz czerwony z ziemniaczkami i śmietanką, makaron z pulpecikami z szynki wieprzowej z warzywami w delikatnym sosie pomidorowym, kompot z  wisienek

PODWIECZOREK

Pieczywo mieszane z masełkiem  [staropolski i graham ] z żółtym serkiem / marchewka do schrupania

 

 

 

Środa 13.12.2017

I ŚNIADANIE

Zupka mleczna z wielozbożowymi gwiazdeczkami śniadaniowymi, rogal z masłem i konfiturą z wiśni [wyrób własny]chlebek graham z masełkiem, herbatka z dzikiej róży

II ŚNIADANIE

Jabłko i kiwi

OBIAD

Rosół  z makaronem i zieloną pietruszką, ziemniaczki z kotlecikiem z kurczaka panierowanym z surówką z czerwonej kapusty i jabłuszka, kompot z czerwonych porzeczek 

PODWIECZOREK

 

Kisiel owocowy i biszkopciki

 

 

Czwartek

14.12.2017


I ŚNIADANIE 

Jajecznica na parze ze szczypiorkiem dla chętnych , pieczywo mieszane[chlebek żytni i bułeczka]z masełkiem i  ogóreczkiem, herbatka miętowa 

 II ŚNIADANIE 

Pomarańcza i jabłuszko

OBIAD

Zupa fasolowa  z ziemniaczkami i kiełbaską ,kasza jęczmienna z gulaszem drobiowym i parowanymi warzywami , kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK

Kanapki z masłem [chlebek staropolski] polędwicą sopocką / marchewka do schrupania

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Piątek

15.12.2017

I ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane [chlebek staropolski i żytni]

z masłem, pastą z kurczaka a la pasztecik [gotowane filety z kurczaka z warzywami] ogóreczki kiszone i czerwona papryka, herbatka owocowa

II ŚNIADANIE

Jabłko i marchewka 

OBIAD

Zupa koperkowa z ziemniaczkami i mięskiem drobiowym, ryż zapiekany z jabłkami i brzoskwiniami z sosem jogurtowo-owocowym kompot z czarnych porzeczek

PODWIECZOREK

Pan banan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powrót

 
 
realizacja: ARTEH Agencja InteraktywnaARTEH CMS