Jadłospis - co pysznego przygotowaliśmy

Poniedziałek 15.07.2019

Śniadanie: 

Bułeczka  z masełkiem[ 5],  Misiowym miodkiem pieczywo żytnie z masełkiem[2,5], ciepłe mleko [2,5] herbata z  czarnej porzeczki

II Śniadanie: 

Jabłuszko i biszkopciki 

Obiad: 

Zupa kalafiorowa z marchewką[5] i koperkiem,  kasza jęczmienna[5]  z gulaszem drobiowym z warzywami [5],  kompot z czarnych  porzeczek

Podwieczorek: 

Chlebki kukurydziano-ryżowe z   twarożkiem białym  z wanilią [2] 

   Wtorek 16.07.2019

Śniadanie: 

Pieczywo mieszane [chlebek żytni i bułeczka] z masełkiem[2,5], pasztecikiem drobiowym z soczewicą i warzywami[wyrób własny],ogóreczki ze szczypiorkiem, herbatka wieloowocowa

II Śniadanie: 

Arbuz

Obiad: 

Zupa krupnik z kaszą  jęczmienną[5] , warzywami i zieloną pietruszką, ziemniaczki  z kotlecikiem mielonym [1,5] z surówką z białej kapusty i marchewki,  kompot z wiśni

Podwieczorek: 

Drożdżówka  z owocami [1,2,5] / Sok  owocowy 

 

Środa17.07.2019

Śniadanie:

Pieczywo mieszane [ graham i staropolski]  z masełkiem[2,5], szyneczką z kurczaka,  rzodkiewką i ogóreczkiem kiszonym, herbatka  miętowa 

II Śniadanie:

 Pomarańcza i  chrupki

Obiad:

Zupa barszcz czerwony  z ziemniaczkami i zieloną pietruszką[5],makaron świderki z truskawkami, kompot  wieloowocowy

Podwieczorek:

Kisiel  owocowy i bułeczka maślana[5]

 

 

Czwartek

18.07.2019

Śniadanie:

Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi [2,5]pieczywo mieszane [chlebek graham i staropolski]z masłem[2,5]/ pomidorki ze szczypiorkiem, herbata z dzikiej róży

II Śniadanie:

Nektarynki

Obiad:

Zupa szczawiowa z ziemniaczkami i jajkiem[1,5] leczo z cukinii, kabaczka, papryki ,marchewki z kiełbaską i pomidorami / ryż kompot śliwkowo-rabarbarowy

Podwieczorek:

Bułeczka z masłem i wędlinką z kurczaka[2,5] 

Piątek

19.07.2019

Śniadanie: 

Pieczywo mieszane [żytni i bułeczka] z masłem[2,5], pastą rybną[3], ogóreczki 

świeże ze szczypiorkiem, herbatka rumiankowa

II Śniadanie:

Jabłuszko i wafelki

Obiad: 

  Zupka selerowa z lanymi kluseczkami [4,5,1], makaron z sosem  pomidorowo- warzywnym z żółtym serkiem [2,5], kompot z czerwonych porzeczek

Podwieczorek:

Serek waniliowy[2]/ pałeczki kukurydziane

 

 ALERGENY ; 1 – JAJKA , 2 – MLEKO , 3 – RYBY , 4 – SELER , 5  - GLUTEN ,6 – SOJA

Powrót

 
 
realizacja: ARTEH Agencja InteraktywnaARTEH CMS