Jadłospis - co pysznego przygotowaliśmy

Poniedziałek 21.5.2018

I ŚNIADANIE 

Chlebek żytni i rogal pszenny z masłem i miodem, kakao na mleku i herbatka owocowa

 II ŚNIADANIE

Jabłko i herbatniki

OBIAD

Zupa pomidorowa z ryżem i zieloną pietruszką, spaghetti po bolońsku z mięskiem ,warzywami i pomidorami,  kompot wieloowocowy

 
PODWIECZOREK 

Pieczywo mieszane z masłem, szyneczką drobiową/ marchewka  do schrupania 

 

   Wtorek22.5.2018

I ŚNIADANIE

Bułeczka z masełkiem i żółtym serkiem/ chlebek graham z masełkiem/ ogóreczki kiszone,  herbatka żurawinowo – porzeczkowa

II ŚNIADANIE

Gruszka i jabłuszko

OBIAD

Zupa krupnik z warzywami i zieleniną, ziemniaczki z gołąbkami francuskimi w sosie pomidorowym, kompot śliwkowo- wiśniowy

PODWIECZOREK

Jogurt naturalny z truskawkami / chrupki kukurydziane

 

Środa 23.5.2018

I ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane [chlebek żytni i staropolski] z masłem, pastą jajeczną ze szczypiorkiem/ pomidorki i rzodkieweczka, napar z rumianku

II ŚNIADANIE

Kaszka manna z kleksem z truskawek/

 chrupki kukurydziane

OBIAD

Zupa jarzynowa z ziemniaczkami i koperkiem, kasza jęczmienna z klopsikami drobiowymi w sosie własnym z ogóreczkiem konserwowym, kompot z czarnych porzeczek

PODWIECZOREK

Kolorowe kanapeczki z masłem, ogóreczkiem,

pomidorkiem, rzodkiewką, sałatą i szczypiorkiem 

  

Czwartek

24.5.2018


I ŚNIADANIE

Owsianka na mleku, rogal z masłem i konfiturą owocową[wyrób własny bez cukru], chlebek graham z masełkiem, herbatka z dzikiej róży

II ŚNIADANIE

Jabłuszko i pomarańcza

OBIAD

Zupa rosół z kaczki  z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką, ryż z jabłkami z sosem jogurtowo-truskawkowym, kompot owocowy

PODWIECZOREK

Chlebek staropolski z masłem i szynką z kurczaka/ kalarepa do schrupania

 

 

Piątek

25.5.2018

I ŚNIADANIE

Parówki na ciepło z ketchupem, pieczywo mieszane [chlebek żytni i bułeczka]

z masłem i ogóreczkiem świeżym, herbatka wiśniowo- porzeczkowa

II ŚNIADANIE

Gruszka i marchewka

OBIAD

Zupa ogórkowa z ziemniaczkami i koperkiem, ziemniaczki z pulpecikiem rybnym z morszczuka  z surówką z marchewki i ananasa, kompot z czerwonych porzeczek 

PODWIECZOREK

Pan banan

 

 

 

Powrót

 
 
realizacja: ARTEH Agencja InteraktywnaARTEH CMS