Jadłospis - co pysznego przygotowaliśmy

Poniedziałek 24.02.2020

Śniadanie:

 Pieczywo mieszane z masełkiem[2,5] [bułeczka i chlebek  żytni] z szynką drobiową  i  ogóreczkiem świeżym, herbatka malinowa

II Śniadanie:

Mandarynki i chrupki kukurydziane

Obiad:

Zupa warzywna z kaszą jaglaną i zieloną pietruszką, makaron z sosem bolońskim z mięskiem,  warzywami i pomidorami[5],  kompocik wieloowocowy

Podwieczorek:

Bułeczka z masełkiem i powidłami  śliwkowymi 

 

   Wtorek 25.02.2020

Śniadanie:

Chlebek staropolski  z masełkiem, żółtym serkiem[2,5] / rogal pszenny z masłem[1,2,5] , kawa inka na mleku 3,2%[2], herbatka żurawinowa

II Śniadanie:

Gruszka  i marchewka

Obiad:

Zupa grochowa na wędzonce z ziemniakami i majerankiem[5] kasza jęczmienna [5] z gulaszem mięsno - pieczarkowym[5], surówka z czerwonej  kapusty z marchewką i koperkiem  kompocik z wisienek

Podwieczorek:

Ciacho drożdżowe z owocami i kruszonką[1,2,5] 

 

Środa 26.02.2020

Śniadanie:

Jajko na twardo z sosem majonezowo-jogurtowym, pieczywo mieszane [graham i staropolski] z masłem[2,5] i pomidorkiem ze szczypiorkiem, herbatka ziołowa

II Śniadanie:

Pomarańcza i pałeczki kukurydziane

Obiad:

Zupa żurek z ziemniaczkami i kiełbaską[5],  makaron świderki z owocowo-jogurtowym sosem[1,2,5][zmiksowane truskawki z jogurtem naturalnym], kompot owocowy

Podwieczorek:

Pan banan

 

Czwartek

27.02.2020

Śniadanie:

Pieczywo mieszane z masłem[2,5] [chlebek staropolski i bułeczka ] z pastą rybną ze szczypiorkiem [3] / papryka i ogórek kiszony,  herbata z dzikiej róży

II Śniadanie:

Kiwi i jabłuszko

Obiad:

Zupa szczawiowa z jajkiem i ziemniaczkami , ryż z warzywami i pulpecikiem mięsnym drobiowym  w sosie śmietanowym [2,5] , kompot z czerwonych porzeczek

Podwieczorek:

Pieczywko chrupkie i wafle ryżowe z twarożkiem białym z wanilią[2] i dżemikiem z czarnej porzeczki

 

Piątek

28.02.2020

Śniadanie

Bułeczka i chlebek graham z masełkiem[2,5], pasztecikiem mięsno-warzywnym z cukinią, marchewką, pieczarkami/ ogóreczki konserwowe, herbata owocowa

II Śniadanie

Jabłko i marchewka

Obiad 

Zupa rosół z makaronem i zieloną pietruszką, ziemniaczki z kotlecikiem jajeczno – szpinakowym, sałata z ogórkiem i śmietaną, kompot aroniowo -porzeczkowy

Podwieczorek

Serek  waniliowy i bagietka pszenna [5] 

 

 ALERGENY ; 1 – JAJKA , 2 – MLEKO , 3 – RYBY , 4 – SELER , 5  - GLUTEN ,6 – SOJA

Powrót

 
 
realizacja: ARTEH Agencja InteraktywnaARTEH CMS