Jadłospis - co pysznego przygotowaliśmy

Poniedziałek 18.03.2019

I ŚNIADANIE 

Bułeczka  z masełkiem[ 5], misiowym miodkiem pieczywo żytnie z masełkiem[2,5],kawa zbożowa na mleku[2,5], herbata z czarnej porzeczki

 II ŚNIADANIE

Pan banan

OBIAD

Zupa kalafiorowa z marchewką[5] i koperkiem, kasza jęczmienna[5] z gulaszem drobiowym z warzywami [5], kompot z czarnych porzeczek

PODWIECZOREK 

Bułeczka z masełkiem[2,5] i twarożkiem białym z wanilią [2] 

   Wtorek 19.03.2019

I ŚNIADANIE

Zupa mleczna z płatkami śniadaniowymi[2,5], pieczywo mieszane [chlebek żytni i bułeczka] z masełkiem[2,5], pasztecikiem drobiowym z soczewicą i warzywami[wyrób własny], herbatka wieloowocowa

II ŚNIADANIE

Gruszka i jabłuszko

OBIAD

Zupa krupnik z kaszą bulgur [5], warzywami i zieloną pietruszką, ziemniaczki purre z kotlecikiem pieczarkowo-jajecznym[1,5] z surówką z białej kapusty i  marchewki, kompot z wiśni

PODWIECZOREK

Jogurt owocowy/ bagietka[5]

 

 

Środa 20.03.2019

I ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane [graham i staropolski]  z masełkiem[2,5], szyneczką z kurczaka, rzodkiewką i ogóreczkiem kiszonym, herbatka miętowa

II ŚNIADANIE

Pomarańcza i jabłuszko

OBIAD

Zupa barszcz czerwony  z ziemniaczkami i zieloną pietruszką[5], pulpety z indyka w sosie pomidorowym /makaron, kompot wieloowocowy

PODWIECZOREK

Kisiel owocowy i bułeczka maślana[5]

  
  

Czwartek

21.03.2019


I ŚNIADANIE

Biała kiełbaska drobiowo-wieprzowa z ketchupem, pieczywo mieszane [chlebek graham i kukurydziany] z masełkiem[2,5] i pomidorkiem ze szczypiorkiem, herbatka z dzikiej róży

 II ŚNIADANIE

Kiwi i jabłuszko

 OBIAD

Zupka szczawiowa z ziemniaczkami i jajkiem[1,5], leczo [kabaczek, cukinia, papryka, dynia piżmowa, marchewka i kiełbaska /  ryż, kompot śliwkowo-rabarbarowy

PODWIECZOREK

Drożdżówka  z owocami [1,2,5] / ciepłe mleko[2

Piątek

22.03.2019

I ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane [żytni i bułeczka] z masłem[2,5] , pastą rybno –jajeczną z makreli wędzonej[1,3] ,  ogóreczki świeże ze szczypiorkiem, herbatka rumiankowa

II ŚNIADANIE

Jabłuszko i marchewka

OBIAD

 Zupka selerowa z lanymi kluseczkami [4,5,1],spaghetti   pomidorowo- warzywne z żółtym serem [2,5], kompot z czerwonych porzeczek

PODWIECZOREK

Pieczywo mieszane z masłem[2,5], pomidorkiem, ogóreczkiem i papryką

 ALERGENY ; 1 – JAJKA , 2 – MLEKO , 3 – RYBY , 4 – SELER , 5  - GLUTEN ,6 – SOJA

Powrót

 
 
realizacja: ARTEH Agencja InteraktywnaARTEH CMS